Friday, August 10, 2012

Paela Tarifi













Paela 


MALZEMELER

1/2 kg dil baligi (veya levrek filetosu)

250 gr mürekkep baligi (dogranmis)

1 küçük kutu bezelye konservesi

250 gr kirmizi dolmalik biber

1 kutu kuskonmaz konservesi

250 gr dolmalik yesil biber

1/2 kg kusbasi dana eti

1/2 kg ayiklanmis midye

1/2 su bardagi beyaz sarap

1/2 çorba kasigi safran

2 adet kereviz yapragi

2 adet defne yapragi

1/2 kg domates

6 adet enginar

150 gr mantar

1 kg karides

2 adet piliç

250 gr sogan

1 kg pirinç

250 gr havuç

1/2 demet maydanoz

1/2 limon

250 gr sosis

zeytinyag, karabiber, tuz

YAPILIŞI

Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayirin. Iri

kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soganları, domatesleri, havuçları,

maydanoz ve kereviz yapraklarini katip haslayin. Mantarlari suda pisirin.

Balik filetolarini, limon suyu ve defne yapraklari koydugunuz suda haslayip

bir kenara ayirin. Dana eti ve piliç parçalarini yagda kavurun, içine sarap ve

bir miktar sicak su koyup yüksek ateste pisirin. Ayiklayip, yikadiginiz

enginarlari dörde bölün, dolmalik biberleri küçük parçalara kesip kavurun.

Karidesleri haslayip ayiklayin, havuçlari temizleyip, haslayin. Piliç

kemiklerinin pistigi suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katin, buna bir su

bardagi tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyag ilave edip, beraberce

pisirin. Sicak olarak kuskonmazlar, bezelyeler, dolmalik biberlerin ve

karideslerin bir kismi, kavrulmus mürekkep baligi parçalari, midyeler ve

sosisleri pisen pilavin üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz

serptikten sonra sicak olarak servis yapin.

No comments:

Post a Comment